Rabu, 29 Oktober 2008

Superkids SK Telok Gong

Salam sejahtera. Kita ketemu lagi. Hehe. Ramai sahabat2 ternanti-nanti saat dan ketikanya bilalah bro nak update blog nih. Sabar2. Tak sangka ada gak org yg sudi baca coretan bro ni. Ingatkan syok sendiri. Thanks kepada kawan2 yg memberi sokongan kepada blog ni. Apapun kalau ada masa, tinggalkanlah komen2/ulasan supaya tak lah rasa berseorangan. Mana2 kisah yg baik tu ambillah teladan, kerana inilah perjalananku...

Kali ni bro cuma nak 'update' program terbaru minggu lepas. Bersama-sama adik-adik dari SK Telok Gong, Pelabuhan Klang dalam program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform. Kali ni kedatangan kedua ke Kem Rebutia. Sebelum ni pada tahun 2006. Terharu rasanya bila salah seorang daripada guru mereka, menyatakan permohonan mengikuti kem ini lebih dari 100 org sebenarnya. Tahun lepas, nak dapat peserta pun agak sukar kerana di buat di tempat lain. Tapi, walaupun ramai yg nak ikut, kuota yg dibenarkan hanya 2 bas sahaja.

Pic 1: Gambar Adik2 dgn Fasi. Pic 2: Guru2 dgn Fasi

Apa yg lebih menyeronokkan ialah seramai 20 guru turut menyertai prgm ini. Komitmen yg tinggi drpd mereka amat bro kagumi. Guru2 dan fasi bekerjasama memastikan keselamatan pelajar dlm keadaan terbaik tidak kira siang dan malam. Terima kasih kepada cikgu Amir, Fuad, Kushairi, ustaz dan guru2 lain kerana menjadikan perkhemahan ini bagai perkhemahan sebuah keluarga.

Yg paling menarik tentulah drpd gelagat adik2 kita. Macam2 kisah. Ada yg pitamlah, ada yg gastrik sampai trainer ( Bro Wan) terpaksa dukung bawa keluar dari hutan. 1st, malam selepas night walk, second, masa nak balik treking dari waterfall sg. pisang. Nampaknya kita dah ada gelaran baru utk bro Wan iaitu ambulan. Hehe, sori Wan.

Ada jugak yg hampir buat bro gelabah sekejap. Tgh2 buat Explorace, ada pulak terminum air kolam, hehe nasib baik tak apa2. Berikut sebahagian peristiwa yg terakam :



Segala apa yg dirancang, Alhamdulillah berjalan dgn baik. Buat anak2 sekalian uncle harap, apa yg kalian belajar disini dijadikan pedoman hidup. Pengalaman mengajar kita ilmu mendewasakan diri. Belajarlah bersungguh-sungguh moga2 jadi anak2 yg soleh dan solehah. Uncle akan senantiasa merindui kalian. Love u all..
Kepada pihak sekolah, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih, atas kepercayaan mengendalikan sekali lagi program ini. Moga hubungan baik ini terjalin sampai bila2...
-Mutiara Kata : Kalau persahabatan itu dibina dengan ikhlas, jangan khuatir, suatu hari nanti keikhlasan itu akan berbalas dengan sesuatu yg indah. (brother BOB)

2 ulasan:

miey berkata...

wah.. sktg.. sekolah saya ni.. bagus2..

putat berkata...

thanx bob..hidup OTTAI UTM...
--pawautaalifta--